Tortugues al Parc de la Ciutadella (Barcelona)

L'any 1796 Felip V ordenà construir una fortalesa per a poder mantenir la ciutat de Barcelona sota el seu control després d'haver-la mantingut en setge durant 13 mesos. Aquesta ciutadella fou la més gran d'Europa.
Aquesta fortalesa va ser derrocada posteriorment a la dècada de 1868-1878. Actualment una part de l'antiga ciutadella l'ocupa un parc de més de 17 hectàrees d'extensió, anomenat Parc de la Ciutadella.

Al centre del parc hi trobem un extens llac artificial on, com acostuma a succeir en la majoria de parcs del país, s'hi han anat alliberant mica a mica tortugues exòtiques degut als suposats problemes que donen aquests animals als propietaris desinformats (ràpid creixement de les tortugues, l'aigua del petit aquari s'embruta amb facilitat, ...).

Per aquest motiu si actualment visitem aquest llac (que fins i tot pot ser visitat en petites barques a rem) podrem observar un bon nombre de tortugues de diferents espècies: tortugues d'orelles vermelles (Trachemys scripta elegans), tortugues d'orelles grogues (Trachemys scripta scripta), tortugues mapa (Graptemys sp.), tortugues jeroglífic (Pseudemys concinna), ...

En aquest parc ningú s'encarrega d'alimentar les tortugues, per tant s'han d'alimentar a base del pa que els visitants llencen als ànecs, de petits peixos que puguin caçar, plantes aquàtiques, insectes, ...
Degut a que es tracta d'un estany situat al bell mig de la ciutat i que es podria cercar fàcilment, podria tractar-se d'un bon lloc on poder mantenir de forma controlada les espècies exòtiques que la gent no pugui mantenir, evitant d'aquesta manera que poguessin fer cap al rius i llacs del nostre país.


Vista general del llac del Parc de la Ciutadella
Vista general del llac del Parc de la Ciutadella

Parc de la Ciutadella
El parc té una extensió de més de 17 hectàrees

Barques que es poden llogar per navegar pel llac

Al llac hi habiten ànecs, peixos i tortugues aquàtiques
Al llac hi habiten ànecs, peixos i tortugues aquàtiques

Tortuga prenent el sol
Tortuga prenent el sol

Híbrid de Trachemys scripta elegansi  Trachemys scripta scripta
Híbrid de Trachemys scripta elegansTrachemys scripta scripta

rachemys scripta elegans és sens dubte l'espècie més freqüent
Trachemys scripta elegans és sens dubte l'espècie més freqüent

Tortugues al Parc de la Ciutadella
Trachemys scripta scripta prenent el sol

Text i imatges: Enric Pàmies

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...